frittura di pesce napoletana

  • facile
  • 50 minuti
  • 4 Persone
  • 395/porzione

Comme cucinà ‘a frittura ‘e pesce? Buttalapasta.it te leva ‘o dubbio! ‘Ndurata, croccante e bbona, chest’ è ‘a frittura ‘e pesce, nu vero piacere ‘ncopp’ ‘a tavula. Semprece e tiennero, statte accuorto quann’ ‘a pripare. ‘O pesce adda essere frisco e adda soddisfà ‘o palato: ‘o calamaro e l’alice p’ ‘a gente grossa e l’ammaro’ pe’ i piccirilli. Magnatelle “doje fritture”!

Ingredienti

  • 400 gr. ‘e ammari
  • 400 gr. ‘e calamare
  • 300 gr ‘e alici
  • 'a farina ‘e grano tuosto
  • uoglio 'e semi
  • 'o sale
  • 'o limone

frittura di pesce napoletana

‘A priparazzione

  1. Pulisci ‘o pesce e asciuttalo bbuono c’ ‘a carta p’assurbì.
  2. Miette l’uoglio int’ ‘a tiella. L’uoglio adda abbundà, po’ attizza ‘o fuoco ca’ adda essere cauro (170° C).
  3. Miette ‘a farina ‘ncoppa ‘a guantiera e miettece ‘o pesce dinto. ‘Nfarina ‘o pesce e scotolealo bbuono.
  4. Statt’ accuort’: Miette ‘o pesce int’ a l’uoglio (uno pe’ vota o si no s’azzecca). Aiza ‘o fuoco quanno miette ’o pesce dinto ‘a tiella e abbascia quanno coce.
  5. Frije nu’ lato pe’ vota: doje minuti pe’ ‘o ammaro e p’ ‘a sarda, tre p’ ‘e ‘o calamaro.
  6. Quanno ‘o pesce è ’ndurato, miette ‘ncoppa ‘a tavula e spriemmoce ‘o limone ‘ncoppa.
  7. Si te piace puoje ausà ‘na foja e vasinicola o nu poco ’e menta.
 
CLICCA QUI PER LA VERSIONE IN ITALIANO DELLA FRITTURA DI PESCE Foto di Carlo C.

Da non perdere